Pagina's

maandag 30 september 2013

De schoonzus

De lievelingstante van kleine dame, want ... 'Daar mag ik altijd zelf echt koekjes en cakjes bakken ...' Die schoonzus opent morgen haar eigen zaak. Villa Vanilla, het is er geweldig lekker. Echt waar. Gisteren mochten we nog eens gaan proeven op de openingsreceptie ... Zo lekker zelfs dat avondeten niet nodig was ...

Jo, de tante dus, kreeg van ons nog eens cadeautje. Ze vroeg een zak voor haar tafel van de markt. Een oproltafel. En dat kreeg ze ... Maar dan een 'sjieke'.
En dat was voor mij eens oefenen in recht stikken op lange stukken. Toch wat knoeien hoor, want die zware lap stof schuift steeds van de tafel. Maar uiteindelijk ben ik toch content. 




Smakelijk!

( en bezoek ze eens op de markt van Kontich, Mortsel of Aartselaar of gewoon op haar site)

woensdag 18 september 2013

Nep, nep, klaar

Nog eens tijd voor wat stoeferij. De afgelopen 3 dagen was ik, tussendoor, bezig aan mijn eerste 'echte' handtas. Zo eentje uit 'Zo Geknipt'.

Maandag trok ik met mijn 2 naaibuddies (en meer) naar Kapellen en kreeg daar veel goed advies (van hen). Ik ging naar huis met nepleer, een 2euro stofje, nog een 2 euro tricot en 2 broeken stofjes voor mezelf. Maandagavond tekende ik het patroon, wat niet echt moeilijk was. Ik wilde de kleine handtas met rits maken. Dus een beetje aanpassen en hertekenen. Dinsdag was een eivolle dag met : hulp op school bij kleuterzwemmen, bezoek van bomma hier thuis, de eerste sportles van kleine dame en s avonds Schoten Stikt. Een kop vol snot en hoofdpijn zorgde voor meer stress dan wat anders. Maar gelukkig had ik vandaag een beetje tijd ... . Na een paar uur zat ze in elkaar. En het is geweldig meegevallen.

Dat nepleer stikt als een trein. Ik begon met een jeansnaald en eindigde met naald. Nr 70, dat ging geweldig. Zelfs 4 lagen over elkaar. Ik twijfel wel een beetje aan de stevigheid, want dit nepleer rekt serieus.

Ik ben content ...




Dit smaakt naar meer ...


zondag 15 september 2013

Kleedjes kleedjes kleedjes

Maar het oogt alweer als een pyjama. Ik maakte een kleedje uit de laatste Ottobre, princess castle. Na wat sukkelen met de tweelingnaald die steeds steken overslaat en gesukkel met de overlock die moeite had met de 'dikke' stof is het uiteindelijk toch gelukt.
Doet ze het aan en het lijkt een pyjama ... Met en zonder de legging die ik erbij maakte.

Pffff vind maar eens een goed modelleke.. Uit tricot ...

                          

Ik maakte een 104 en kon er 8cm onderaan af doen. En het is redelijk breed. Ze heeft precies het bovenlijfje van een 98 en onderaan mag dat 104 zijn. Ik zal dus echt patronen moeten gaan aanpassen.


De legging is het ook niet. Wat een vreemd model is dat. Volgende keer een andere ...

Maar eerst nieuwe patronen vinden ...want ze wil nog alleen maar kleedjes liefst uit tricot.

vrijdag 13 september 2013

Groot worden

Is hard werken voor papa en mama.
De afgelopen en ook komende weken moeten er hier grote stappen gezet worden in het leven van onze kinderen.
De overstap naar een groot bed voor kleine meneer was er 1 van. Hij weigerde pertinent een week lang. Wilde niet naar dat bed kijken, er niet in gaan zitten ... Tot we, na een logeerpartij zijn matras van het kleine bed bed, vergaten (in de auto). En toen ging het vanzelf. Nu wil hij er niet meer uit. ...

Kleine meneer moet ook dringend van die pamper af. En net zoals hij weigerde in dat grote bed de slapen, weigerde hij WC en potje. Tot weer ineens de klik. Nu gaat hij af en toe op het toilet. (Potje vind hij maar niets). Want ... Als hij kan spelen zonder pamper en natte broek, krijgt hij een paraplu ... En mag hij naar school.

En onze kleine dame moest een, voor haar, heel grote stap zetten. Wel 5 pogingen hebben we gehad. Tot gisteren er blijkbaar overdag elfjes een tutje uit onze badkamer kwamen halen. En dus moest er wel geslapen worden zonder tut. Lachen en tranen tegelijk, toen ze zag dat het tutje weg was. Dikke tranen toen hij echt weg was. Maar na een half uurtje in ons grote bed, kroop ze stikkapot in haar eigen bed. En ze sliep tot deze ochtend. Deze ochtend hing er een brief beneden ... Nu nog een prinses Doornroosjes kleed vinden ..


We hadden al maanden geleden gezegd dat de tutten van kinderen die ze niet meer nodig hebben, naar de kleine elfjes gaan. Iets dat blijkbaar goed heeft aangeslagen.

Nu nog een paar grote stappen met veel werk en we kunnen er weer even tegen ...


woensdag 11 september 2013

Actieve kinderen

Hebben nieuwe spullen nodig. En dus kroop mama achter de naaimachine en het strijkijzer.
Een paar uur later hadden we een gelukkige dochter ....
  

Na deze foto's begon het te regenen...



Voilà, klaar voor de zwemles op school, sportclub en ...

vrijdag 6 september 2013

Een hemdje uit tricot

Ik kocht het boek voor de vele jongenskleren. En dat boek ligt hier al maanden ... Tijd dus om er iets uit te maken. Kleine meneer ging mee naar Kapellen om de stof te kiezen. Onze 2 -jarige weet al heel goed wat hij wil en gelukkig was dit ook mijn keuze. Een vossenstofje en de dochter was meteen stikjaloers.

Het werd de Gingerbread, uit Mini Couture. Grote meneer vind het maar niets, een hemdje voor kinderen past niet. Ook niet uit tricot.

             
De sluitingen werden Kam Snaps, een verjaardagscadeau.

Hij is er content mee, ik ook. Volgende keer zorg ik ook voor een deftige binnenafwerking.

Weeral een slechte foto, ... Dat lukt me toch niet goed, deftige foto's trekken.

Tot later!