Pagina's

woensdag 7 januari 2015

Cadeautjesreeks

ZIk had nog zo gezegd dat ik geen cadeautjes ging naaien dit jaar. Na de rush van vorig jaar zag ik dat niet meer zitten. Maar toch ... Ineens laat ik me dan toch verleiden ...

Wat ik deze keer niet gedaan heb, is foto's nemen. Jammer wel, gewoon voor mezelf probeer ik van alle dingen wel een foto te nemen. Maar dat lukt langzaamaan meer niet dan wel. 

Oudjaar vieren we met vrienden en ondertussen ook al heel veel kinderen. We trekken dan telkens namen en voorzien elkaar van een leuk cadeautje. Je kan wat suggesties doorgeven. Jammer genoeg bleef mijn getrokken lotje achterwege met suggesties. Uiteindelijk kwamen er wel, maar toen zat de messenrol al lang in elkaar. 
Voor mijn man maakte ik lang geleden een messenrol. Koken doet hij graag, net als de vrienden. En als we op weekend gaan moeten de goede koksmessen telkens mee. Opgerold in een handdoek. Gevaarlijk vind ik dat. Dus kreeg hij een messenrol. Gemaakt net als een potlodenrol, maar dan met meer voering. Mijn getrokken lotje zag dit ook wel zitten, maar wel in leder. Dus na uitblijven van zijn lijstje, kon ik zijn lang gevraagd naaiwerkje eens realiseren.

De foto's zijn gemaakt met mijn gsm, dus de kwaliteit is niet geweldig. Maar de rol is al afgeven en dus moet ik het hiermee doen.De messenrol werd afgewerkt met een siersteekje, anders heb je zo maar een lap stof en dan is het ook niet. En de volgende foto is wel erg donker ...

Er rolden ook verschillende cirkelsjaals van onder de overlock ... Een snel klaar cadeautje met veel warmte. Dit werd precies wel ok bevonden. De cirkelsjaal hieronder wordt seffens gegeven aan het petekind van grote meneer.

Er circuleren verschillende werkwijzen om een cirkelsjaal te maken. Ikzelf hanteer het volgende. Eerst stik ik de boven- en onderzijde van de sjaal ( in dit geval de lange zijde, maar ik schrijf bewust 
over de boven-  en onderkant, zo blijft de werkwijze hetzelfde bij het maken van een buff.)
En daarna sluit ik het geheel door de zijkanten op elkaar te stikken. Tricot aan tricot, pluis aan pluis. Met een keergat in de pluis. Dan zie je het gebroddel van het onzichtbaar toestikken niet.
En er werden ook 2 pyjama's gemaakt, voor de kinderen hier. Alleen die van kleine meneer liep wat mis. Eerst rolde de broek gewoon naar beneden, iets wat gemakkelijk op te lossen is met een elastiek natuurlijk. Dat was voorzien. Maar dat zijn hoofd er niet zou door geraken, had ik niet voorzien. Ik gebruikte dezelfde stof als de pyjama zelf, maar de stevige interlock gaf niet mee bij het aankleden. Vandaag zette ik er dan een nieuw boordje aan, in boordstof. Hopelijk geraakt hij er straks beter in.


En nu werk ik aan een paar cadeautjes voor het niet-meer-zo-verse-petekind....

Ben jij aan een projectje bezig?


2 opmerkingen: