Pagina's

zondag 23 augustus 2015

Ouder worden

Ook kleine meisjes worden ouder. Ze werd 7! 7 jaar al, niet te geloven. En je merkt het wel dat ze ouder wordt, leuk, verrassend, vermoeiend, tof, speciaal ...

Door de drukke vakantie was ik het even uit het oog verloren, het verjaardagskleedje. Maar ook last minute projectjes komen tot een goed einde ... 

Maandagavond, 22u kwam het besef. Meteen een nieuw patroon tekenen. Eenvoudig, uit stof voor durf het zelvers 2.
Dinsdagochtend, vroeg, val eens uw dochter lastig. Meten, meten en nog eens meten. En opnieuw tekenen. Want volgens de matentabel draagt ze maatje 92, toch de bovenlengte. De rest schommelt tussen een 4 en 116. Zelf tekenen dus. 

Dinsdag 10u, stoffenwinkel naast de deur opent. Ik meteen naar daar, stof kiezen ... Duurde ook een uurtje. Want te veel keuze.
Dinsdag 11u. Stof in de wasmachine en daarna buitenhangen. Gelukkig was er veel wind en kon ik
Dinsdag 15u alles knippen en een half uurtje later beginnen stikken.
Na wa, meer voorkomend, gestukkel met de blinde rits. Was het een klein 1,5 u later klaar op de zoom na. En dat was voor het naaiavondje met d vriendinnen.

Ik probeerde het af te werken met een biaislint aan de binnenzijde ... En dat valt geweldig mooi, het houdt het kleedje wat open.

Dinsdagavond 23u kleedje klaar. Jammer genoeg viel ik iets later plat op de grond, vlak aan de auto. Naaimachine deed een. Lelijke smak, zeer lelijk. Ik ook. De volgende ochtend deden we, op de
verjaardag, een tripje naar hetzelfde ziekenhuis waar ze 7 jaar geleden was geboren. En kreeg ik,
jammer genoeg, een iets minder vrolijk cadeautje....

Maar de dochter was content en ik ook!
Qua patroonaanpassingen: ik verlengende het bovenstuk van de 104 met 3 cm. En de rok werd een halve cirkelrok, met zakken ... Het zit als gegoten!

En de naaimachine, ... Die werkt gelukkig nog. Een zeer grote OEF!2 opmerkingen:

 1. Oei, een cadeautje in de vorm van een gips.? Wel een heel mooi kleedje, als dat de pijn een beetje kan verzachten. Leuk detail, dat gouden lint.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelukkig geen gips, wel een fijne tape en gipsvoet ...

   En die biais... Is een aanrader!
   Dank je wel voor je reactie!

   Verwijderen