Pagina's

zondag 24 juni 2012

Wieuuuwww, bijna alles op tijd klaar


Dan zie ik bij haar net staan :Bezint eer ge begint ... dat had ik ook anders ingeschat. Ik wilde 6 maand geleden gewoon even naaien. Terwijl ik 8 maand geleden nog zelfs zwoer om nooit een naaimachine meer vast te nemen. Maar dat liep dus wel even anders.  De afgelopen week was het hier geweldig druk ... Jarigen, feestjes, jarigen, feestjes ... en dan vind ik het nu wel erg moeilijk om dat te laten voorbij gaan zonder cadeautje dat ik zelf gemaakt het.

Het begon vorige zondag ... ons neefje werd 1. Een uitgestelde verjaardag omdat het ventje op zijn 1ste verjaardag in het ziekenhuis lag. Dus zijn cadeautjes waren al af. Dat liet ik reeds hier zien. Een kroon en zomerhoedje. Maar de avond voor vertrek merkte ik dat het inpakpapier op was. Dus zegt grote meneer: 'dan maak je gewoon toch een zakje'. Het werd de welbekende Hobozak, naar de maten van haar. Handig en eigenlijk wel snel, tenzij je nog massaal veel projectjes moet afwerken
Maandag gingen we naar de meter van mijn dochter. Was vorige week ook jarig. Zij had op facebook een oproep gedaan naar een keukenschort. En aangezien ze ook een grote droom heeft, werd de keukenschort ook gepimpt. Jammer genoeg heb ik er geen foto van gemaakt. Maar de meter zou nog een actiefoto geven.

Donderdag was het het alsoffe verjaardagsfeestje van onze kleine dame. Ze was zo ongerust dat de klaskinderen niet naar haar klasfeestje konden komen. (mama krijg jij dan de sleutel van de school? komen dan alle kinderen? Zijn ze dan niet op vakantie?) Het oorspronkelijke idee was om een klascadeautje te geven. 'Een Boek', in een tasje voor de juf. Maar ik vond het moeilijk om de kinderen zonder cadeautje naar huis te laten gaan. Het werden sterretjes. 30 heb ik er gestikt op voorhand. Deze week kregen ze allemaal nog een belletje en ballon.
Op haar klasfeestje mocht ik bij zijn. Wat een feest maakt die juf ervan. Leuk was dat ze de suggestie deed naar de kinderen om de jongens hun ster te laten opspelden en de meisjes ze op een stokje te laten zetten. die namiddag zag ik 1 kind terugkomen met een een ster op z'n t-shirt. De juf droeg de ster de volgende dag tijdens de schooluitstap. Leuk!!!!
Zie je de taart op de foto? Een cake, groen en rood. Met daartussen confituur, chocolade, smarties en daarop discoballetjes ... een feest.

Voor het verjaardagsfeestje van een andere kleuter maakte ik een zomerhoedje, ook weer vergeten een foto van te trekken. Die hoedjes worden wel gegeerd hier. Er komen hier wel meer vragen naar.

En dan verscheen dit en vond ik geen broeken voor kleine meneer en had ik nog een toffe broek van mezelf liggen die al te vaak hersteld was. 1 avondje werk en kleine meneer had een salopet. GEWELDIG! Nu op zoek naar nieuwe tricotstof, want dit was een tof projectje. Mijn naaikunsten hebben nog héél wat verbetering nodig, maar het resultaat mag gezien worden.

Mijn volgende uitdaging wordt ... een outfit voor het trouwfeest van een vriendin. Ik wil niet superchique gaan, maar door mijn buitenmaatje is het niet gemakkelijk om kledij te vinden. Eigenlijk ook niet om zelf te maken. Ik heb hiervoor 2 maanden. Lukt dit? Suggesties?

Ik denk dat dit al een onmenselijk lang blogbericht is geworden, dus bedankt om tot hier te willen meelezen !!!

Tot een volgende keer !!!!

En dan vergeet ik haar nog te bedanken voor de fototip ... veel leuker zo. Bedankt !!!

1 opmerking:

  1. Amai mooi allemaal zene!!
    Voor de outfit heb ik niet echt suggesties...

    BeantwoordenVerwijderen