Pagina's

zaterdag 14 december 2013

Gevonden en klaar !

Afgelopen week ging ik op zoek naar een tof patroon voor een jongens winterjas. Een voormiddagen in  1 van mijn favoriete naaiwinkels, Stoffe en Koffe en de kogel was door de kerk. Ik zou het patroon voor de zomerjas van kleine meneer aanpassen en er een winterjas van maken.

Het patroon kwam uit ottobre 1/2013. Een basisjas. Maar de zakken en het model spraken me eigenlijk niet aan. Dus knipte ik het patroon van het voor- en achterpand door. Stak er een paspel tussen. En de zakken, daar tekende ik ook een andere. Een schuine zak met een extra paspel.

Kleine meneer vind het allemaal leuk, dat jassen stikken. Terwijl de stof voor de jas lag te drogen, stond hij al te kijken. ' ik denk de jas te groot is' wees maar zeker. Er lag 2 m stof te drogen.

Na nog een tripje naar de Stoffe en Koffe waren we er 'zeker' van dat het om wol ging. De dame van de winkel stak een vuurtje aan het stofje ... De stof kreeg ik een paar mand geleden en lag al maanden in de lappenmand van de schoonovergrootoma ( bestaat dat)

Vrijdagochtend begonnen ... Zaterdagavond klaar ... Fijn projectje ....
 
Maatje 104, maar de mouwen tekende ik toch nog wat langer. Ik merkte al dat de mouwen ottobre vaak wat klein vallen ...

                      
Nog een vergeten draadje ...


Een lekker warme kap, die hoog sluit. En omgeplooide mouwen, want ze zijn nog wat lang. Maar wel in verhouding met het model. 

En die zakken ... Die zijn gevoerd, met fleece. Want kleine meneer wil geen handschoenen ...

Laat het nu maar vriezen.


1 opmerking:

  1. mooi mooi die ottobre moet ik nog is uit den hoop halen en mss voor de volgende jas voor zoonlief!

    BeantwoordenVerwijderen