Pagina's

zondag 31 augustus 2014

Terug naar school

Straks is het zover en worden we weer overspoeld door huilende kinderen op de tv. (Moet dat nu?) de eerste schooldag. Kleine dame trekt naar het eerste leerjaar. Goed hè. En geen, ze worden toch zo snel groot ( gelukkig maar) ... Neen die fase ga ik niet missen. Net zoals de andere fase's die gepasseerd zijn . Ik mis dat niet. Ze hebben het gehad, ze deden dat telkens goed en haalden eruit wat erin zat. Neen, ik ben elke keer weer blij voor die nieuwe fase.

Het eerste dus. Ze was er klaar voor, maar de tranen deze avond verraden de spanning. Logisch ook. Die speelklas wordt een leerklas. Morgen wordt het even moeilijk, maar s avonds met het eerste woordje lezen zal het wel wat anders zijn ...

Ze krijgt een nieuw kleedje, gemaakt tussen de soep en de patatten. Ken je dat, te druk om door te werken, maar af en toe wat knippen en een naadje stikken ... En het kleedje geraakte nog net klaar.

Het duurde nog wat langer dan dacht, want kleine dame houdt niet zo van passen. En door dat rap rap gepas leek het alsof het bovendeel 6 cm te kort was. Dus knipte en stikte ik nog een extra stofje met een schoon paspelleke ertussen. Deze ochtend toch nog eens passen, wat bleek ... Een zoom van 9cm was nodig. Dus vloog dat stofje met paspelleke er weer tussenuit. Ging het maar zo snel als het stikken. Want paspel steken met een overlock gaat zalig nauwkeurig en snel. Maar dat loshalen ...

De foto's zijn wat flou, de wind liet het kleedje niet hangen.
Denk daarbij nog een grote vlinder op de diadeem en glanzende roze schoenen ... Dat komt toch goed he! 

Veel plezier morgen ! En thuisblijfmama's, drinkt nu maar eens rustig uwe koffie, ga rustig naar toilet en luister naar de rust ... .


5 opmerkingen:

 1. Zo wil elke meid graag naar school vertrekken morgen! Leuk. Hier een eerste kleuterklas en tweede kleuterklas en ja ook wij zijn blij met deze nieuwe fase ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hopelijk zijn ze ook goed gestart. Onze jongste gaat naar ... Geen idee zit in een leefgroepen. Hij is nu 3... .

   Verwijderen
 2. zo'n mooie jurk. Ik denk dat haar eerste dag wel heel goed is verlopen

  BeantwoordenVerwijderen