Pagina's

zondag 7 september 2014

Kleedjes en grote stappen

De eerste schooldag was ... Speciaal. Kleine meneer besloot nog ziek te worden en mocht dus nog langs de kinderarts. En dat op de eerste schooldag, stikkapot terwijl hij eigenlijk in bed moest liggen. 1 september en we zitten al weer aan de aerosol. Stevig kereltje wel, wilde naar school terwijl hij af en toe de longen uit zijn lijfje hoest.

Jarig zijn op de eerste schooldag is ook speciaal, gelukkig was er niemand van de kinderen jarig. Ik mocht van een vriendin aan de schoolpoort nog een cadeautje ontvangen. Dat brak de spanning een beetje bij kleine dame. Want die mocht naar het eerste. Spannend ... En met tranen. Maar die zijn er altijd, altijd bij nieuwe dingen, altijd bij stappen zetten.

Uiteraard viel de eerste dag mee en ook de tweede en de derde. Daarna begon het zwaarder te worden. Kleine dame kreeg het ziek zijn van kleine meneer mee, sliep nog minder ... . Spelen gebeurt ook in het eerste leerjaar. Maar ... Te weinig vind ze. Dit weekend besloot ze terug naar de kleuterklas te gaan ... Tzal pikken morgen.

En vandaag voor de eerste keer naar de Chiro. Maar geen succes. De opening was zo overweldigend dat we kort daarna vertrokken. Om een half uurtje voor het einde nog even naar de actie te gaan kijken. Volgende week gaan we echt! ( hopelijk)

En voor mij ... De thuisblijfmama mocht de afgelopen dagen weer achter haar naaimachine zitten. Ze kreeg nog 2 nieuwe kleedjes. Allemaal stofjes die al weken, maanden in de stoffenkast lagen, maar waarvoor de tijd ontbrak. Nu staan er nog,geboortecadeautjes, een beloofd rokje en kleedje voor een vriendin, broeken voor mezelf en kleine meneer ... En een naaitas.

En de komende weken gaat er nog veel genaaid worden ... Jij ook?

4 opmerkingen:

  1. Een hele mooie blog en twee prachtige jurken! Veel beterschap voor de zieke kindjes en je hebt er alvast een volger bij.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En schandalig van mij dat ik nu pas reageert ... Sorry!!! Bedankt voor de lieve woorden!

      Verwijderen