Pagina's

zaterdag 20 september 2014

Rik

De eerste dag van dit jaar las Elise haar eerste woordje, ik. Op dag 2 plakte ze er een letter voor, Rik of mik. En op dag 20 kwam er een echte Rik tevoorschijn. Het zoontje van mijn broer en zijn vrouw, broer van Maud. Rik ... 'Ik kan dat lezen' werd alvast grondig bekeken door kleine meneer en ondertussen ook al 100000000 keer herlezen en geklikklakt door kleine dame.
Hij was er op tijd bij, maar als de mama zich niet meer goed voelt, dan is het gedaan, dan moet hij eruit. 

Deze middag nog een Sms'je, ingeleid. Maar ... Vorige keer duurde het nog meer dan 1,5 dag eer zijn grote zus er was. Dus zaten we nog niet op hete kolen. Maar een paar uur later al kregen we een telefoontje. Het petekind was er.

Rik was al lang verwacht en zijn uitzet, daar werd naarstig aan gewerkt, het eerste deeltje, want er komt nog ... 

De reuzenspeelmat zat al lang klaar in mijn hoofd, maar de uitwerking liet nog wat op zich wachten. Ik wist al even dat het thema uiltjes zou zijn. Ik kreeg zelfs al het prentje van het kaartje toegestuurd, maar  ik tekende toch maar zelf een exemplaar.

Zacht floer, zachte softcactusstof. Maar geen extra belletjes en frulletjes. Lang heb ik daarover getwijfeld. Toch maar een gewone speelmat of mat voor op de slaapkamer later... Want dan ben je niets met extra belletjes en knisper.  Enkel de vleugels en poten werden nog wat opgevuld ... Maar tegen dat hij groot is zijn die toch helemaal plat.
Ik ben er zelf wel trots op, het is zoveel mooier live dan op foto. Want van foto's trekken, heb ik echt geen kaas gegeten.De vlaggen lagen al klaar, nog niet aan de lijn gestikt. Das was voor morgen gepland. Maar veel tijd kostte het niet om het snel in elkaar te stikken. En zijn naam ... Die moest er ook op.Een sleurzak, voor hem als hij wat groter is of voor de mama als ze even snel ergens naar toe moet of ...  Het werd nog eens een kleine versie van de 'Lady Lotta'


                  En mijn vinger mocht er precies ook bij ;-)         Twee keer zelfs. Steek het maar op de 7 haasten, waarmee deze foto's getrokken werden.

En een stel knisperdoekjes. En wat staat er nog gepland ... Dat komt wel ... Tegen de babyborrel ... Of misschien wat eerder.

En kleine Rik, ik doe net zoals de meter van kleine dame hier: ( bedankt voor je idee trouwens)

Als je 1 m bent, houden we een meter dag ... Haal je de 2 m, dan nog eens!4 opmerkingen:

 1. Oooh, die speelmat heb ik ooit eens gepind, maar eerder een babyformaat..die van u vind ik véél cooler, zo op de groei! Mooie stoffencombinatie btw! Proficiat meter!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ooo, bedankt voor je reactie! De stoffen zijn de kleuren van het kaartje, dus die eer aan de ouders. En de grootte ... Het leek me zo leuk als mat in de kamer .... Tis 1.30 m geworden ...

   Verwijderen
 2. een heel mooie kraampakket.Rik zal hier veel aan hebben en de mama ook

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel ... Nu de zus nog voorzien van een extraatje ... Want zo grote zus worden us ook speciaal he.

   Verwijderen