Pagina's

woensdag 15 oktober 2014

Een beetje warmte

Het wordt frisser, neen nog niet kouder. Want koud is het pas onder de 5 graden. Dan pas moet je echt warm aangekleed worden. Nu nog niet. Mijn mantra. Want als er dan weer zo'n winter als een jaar geleden aankomt, hebt ge het vlaggen, als je meteen uw warmste kleren aantrekt.

Nooit ging ik nog een jas maken, want dat lukt me niet goed. Ondanks eerdere half geslaagde pogingen. En toch liet ik me verleiden om een gebreidde vest de maken.

Kleine dame mocht de stof kiezen, 2 deuren verder. En ze koos een moeilijk hanteerbaar stofje. Te dun om enkel te gebruiken, dus een voering nodig. En dat stond natuurlijk niet beschreven in het patroon. Aanpassen was dus de boodschap.

Daar liep het, uiteraard wat mis ... Het kan ermee door ... Maar toch ... Het geheel moest met een coverlock overstikt worden, maar dat heb ik niet. Wel een locksteek. Die garen vreet. ( gelukkig is de naaiwinkel nabij). De eerste fleece om binnen in te zetten, was te dun. Dus opnieuw extra fleece kopen, pfffff zucht. En dan de jas ineen zitten ...

Bij het mouwen aan de voering te verbinden, liep het mis. De stof geraakte te hard uitgerokken. En dat zie je ... Veel te hard naar mijn zin. En ook de knoopsgaten lukten niet. Het voetje stropte, schoof niet over de stof. Dan maar handmatig en op gevoel. En helemaal op het laasts naaide ik nog de knopen fout aan, zodat het geheel wat stropt... Dat los ik nog wel op. Nu kan ik het jasje niet meer zien.
De rode kap is een compromis, kleine dame wilde eigenlijk een jasje, helemaal in die rode zachte stof ... . En dat zag ik even niet zitten.

Nu nog een bijpassende buff. Maar daarvoor ben ik nog op zoek naar een tutorial. Zodat je de naden niet ziet.

En zo blijven we naaien ...

Jij ook?

2 opmerkingen:

  1. Wel een mooi stofje! Misschien lukt het wel met een boventransportvoet?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Idd een mooi stofje. Al gaat het geglinster, want dat zit er ook in, wel af. Die boventransportvoet gaat niet op het knoopsgatenvoetje. Gewoon wel. Maar ik testte met plakband, patroonpapier, ... Werkte niet ... Ze zitten er in, ik vind het meevallen, een beetje toch.

      Verwijderen