Pagina's

maandag 17 november 2014

Papavers en lintjes

Bijna 1 maand zonder blogbericht? Schandalig. En niet dat er de afgelopen maand niet genaaid werd, maar er was eigenlijk niets te vertellen. Hoewel ...

- We hadden een heel fijne vakantie in Duitsland, zonder regen!

- Het eerste rapport van het 1 ste leerjaar was heel goed. Joepi!!!! We wisten het eigenlijk wel dat het in orde zou komen, maar toch.

- De jongste leerde zich fietsen! En wil er niet meer af.

- Ik werd gevraagd om mee de sjaaltjes van de Chiro, waar ze nog maar net zit, te vernieuwen. Een huzarenklus. Waar we nog mee bezig zijn.


- We sloten eventjes aan bij een koor. Leerden een liedje, op vakantie, alle avonden oefenen. En mochten afgelopen weekend mee zingen onder de Menepoort. En dan was indrukwekkend!

- Voor de Menenpoort gingen we nog op Tour door de Westhoek. Langs vele graven, monumenten en musea. Allemaal in het kader van de Grote Oorlog. Indrukwekkend. ( maar zo'n bustour met gepensioneerden of bijna gepensioneerden, hoeft de eerste jaren toch niet meer)

- ik maakte een stel oranje bloemen. Om op te spelden, als uniform. In vilt. Dus lui-wijven bloemen. Maar wel geslaagd.En nu ben ik bezig aan een pyjama, uit het grote naaiboek van Femma. En dat is hard werken. Want ... Ik begrijp niets van al die patroondelen. 

En dan staat er nog veel op de agenda ... Bij jou ook?

4 opmerkingen:

 1. Ben benieuwd naar die pyjama, want dat boek heb ik hier ook liggen en lijkt me wel een leuk project

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die kinderpyjama maakte ik al. Valt goed mee. Ik liet wel wat speciallekes weg ... Die volwassenpyjama is vloeken en zweten .... . Maar ligt aan de onduidelijke beschrijving ... Tenminste daar steek ik het op.

   Verwijderen
 2. menenpoort? Woon jij dan heel dicht in mijn buurt? Heel mooi hoor je bloemetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Neen. Ik woon heel wat verderaf. Wij gingen met een groep op rondrit, met s'avonds een optreden onder de Menepoort ...

   Verwijderen