Pagina's

zondag 1 februari 2015

Broeken, broeken, broeken.

Kleine meneer is uit zijn broeken aan het groeien. Ze hebben meer dan een jaar gediend, dus ik mag niet klagen. En eigenlijk zou hij er nog inpassen, moest ik de zoom kunne uitleggen. En dat zou kunnen, maar die onderrand is helemaal afgesleten.

Nieuwe broeken dus. Ik kreeg tijdens de cadeautjesperiode het Cisse patroon van Zonen09. Daar had ik al zoveel goeds over gehoord en gelezen, dat ik dit wel eens moest proberen.

Ondertussen maakte ik er al 2, de 3 de ligt te wachten op een rits. 
De eerste was toch wat breed, niet dat het echt stoort, maar kom. Dat kon beter. 
Knoopsgaten maken is met deze machine een huzarenklus. Maar het lukte... 
Het stofje is zalig. Ik ben er helemaal weg van. Een flour, in 2 kleurtinten. Groen en blauw. Zijn 2 lievelingskleuren, die hij maar niet juist benoemd krijgt.En die verstopte achterzakken ... Daar ben ik helemaal fan van!De 2 de Cissebroek, maakte ik smaller. Ik knipte slechts 0,5 cm naad ( dan moest ik het patroon niet opnieuw tekenen, maar er bestaat ook een patroon voor smalle poepen).


Deze past heel wat beter.

Alleen ... Die eeuwige bilspleet ... Komt telkens piepen. Hoe hard ik de rekker ook aanspan ... Ze komt telkens piepen. Heeft er daar iemand een tip voor? Want dat stoort me enorm ... 

Nu eerst de carnavalskleding verder afwerken ... 
7 opmerkingen:

 1. amaai, 3 broeken gemaakt!!!!
  Ik heb het patroontje ook liggen maar durf er niet aan te beginnen: mijn zoontje is een topper is gaten maken op kniehoogte :) De pim is meer iets voor hem!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Idd niets is meer frustrerend dan broeken maken, die dan met gat weer tevoorschijn komen. Maar het patroon is geweldig. Eenvoudig te volgen ...

   Verwijderen
 2. Hier was het ook altijd hetzelfde probleem, ook met de jacob, dus maak ik ze nu standaard 2cm hoger en dat is een groot verschil!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi! Ik verhoog bij de jacob ook de taille zeker 2 cm, zowel vooraan als achteraan (anders zijn ze niet gelijk)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De volgende zal ik dan ook maar verhogen ... Mss dat het ook wel lukt met een bredere tailleband erboven. Want de rest van de broek zit al in elkaar ...

   Verwijderen
 4. hij kan terug een tijdje weg met zijn broeken. Mooi hoor

  BeantwoordenVerwijderen