Pagina's

dinsdag 10 februari 2015

Die tijd weer ... Carnaval

Ik was van plan om nooit iets voor carnaval te maken. Echt niet.... Er ligt zoveel in de winkel en als je alles eens goed omrekent ... Kan je het voor die prijs vaak niet maken.

Tot dit jaar. 
Kleine dame koos voor mevrouwtje Pret. Ken je dat? Komt het de boekjes van Meneertjes en Mevrouwtjes. En dat is haar klassymbooltje dit jaar. Maar nu het kostuum klaar is, begint ze toch te twijfelen aan haar keuze... En wilde ze nog een Elza-pak. Maar daar was geen tijd meer voor. En de compromis werd ... Een cape die kan dienen later als Elza en Anna. 
En ook mevrouwtje Pret kan zich verkleden ... Dus die cape komt er nog bij... Deze is zoveel mooier in het echt dan op de foto ... 

Hier ben ik stiekem een beetje fier op ... Maar de eer gaat eigenlijk naar de stof ... Mooi blinkend... Afgewerkt rondom met 1000-den hartjes.

En het mevrouwtje Pret ... 

Kleine meneer wilde een superhelden pak, zo eentje uit het verkleedboek van LMV. En dan wel liefst helemaal hetzelfde. Maar zijn mama doet dat niet, helemaal hetzelfde ... Ik gebruikte het wel als voorbeeld ...

Een gewone blauwe tshirt ( die er nu enorm schuin in zit) 
Een tshirt zonder mouwen als topje. Zonder afwerking aan de mouwen, want dat kreeg ik niet mooi genoeg afgewerkt.
Het patroon van een legging van kleine dame, maar dan net iets breder, want dat ventje hier een geen smalle kuiten. En het shortje werd er aan de taille meteen aangestikt. Geen gedoe bij het naar toilet gaan. Het beenstuk werd er ook meteen aangestikt.

En een cape mocht niet ontbreken ... En het gebroddel links ... Toen moest kleine meneer nu direct en snel mijn hulp hebben. En dan trekken we even aan de arm van mama ... Eender wat ze aan het doen is. 

De strepen op de rode stof zaten er al in bij aankoop van de stof. Het geheel plakte aan elkaar op de rol. Maar voor verkleedkledij vond ik het niet zo erg ... ( zeker niet aan 2 euro de meter)


Ben benieuwd naar morgenochtend ... De verkleedpartij ... Vooral voor kleine meneer ... Want nog nooit heeft hij zijn kleren langer dan een half uurtje aangehouden. En nu moet het wel ... Een halve dag op school ...Geen opmerkingen:

Een reactie posten