Pagina's

woensdag 18 april 2012

Tijd voor dankjewel

aan al die bloggers met geweldig tutorials ... De afgelopen weken heb ik me ontzettend uitgeleefd op de naaimachine.

Zo kwam er: het rokje van IeneMiene. Ik heb er geweldig op gesukkeld, heeft dan ook meer dan 3 weken onafgewerkt in 'de zak' gelegen. Maar het is gelukt. Nu nog de bloem nog, al twijfel ik daar een beetje over.

Uiteraard had ik nog voor de eerste verschijningsdatum dit boek besteld en het duurde dan ook niet lang alvorens er een aantal rokjes te voorschijn kwamen. Ik heb ze niet allemaal op foto gezet, zou een beetje overdaad zijn. Maar de kleine dame is er zot van. Ik maak het me wel gemakkelijk. T'is enkel dat eerste rokje van het boek en ik stik ook de tailleband niet toe. 't Kind is geweldig aan het eten, zie dat er er niet meer in past ... Ik probeerde ook een rokje voor mezelf te maken, maar ... ik ga de patronen nog moeten aanpassen. Kleine meneer zit daar blijkbaar nog steeds voor iets tussen. ('k zal het daar maar op steken hé)Gisteren stikte ik nog snel, voor ik naar hier  ging een zakje voor de Ipad. Lekker zacht, naar het idee van haarZij deed al hetzelfde voor boeken. Wat ik dan ook al had nageaapt. een boekenhoes voor een meisje, die in een stapelbed slaapt en vaak de bladwijzer kwijt geraakt als de boek naar beneden tuimelt. Nu blijft het geheel stevig samen. Voor beiden gebruikte ik een mega retro ex-gordijn van mijn oude slaapkamer. Ik vind het geweldig. Grote meneer en kleine dame vinden het maar niets. Ik gebruikte wel fleece als tussenstof. Voor beide doeleinden mocht het wel zacht zijn.


En dan maakte ik ook een pamperzakje, bedoeld om cadeau te geven, maar ik vond de afwerking niet geslaagd. Grote meneer vond het op niets trekken.Ik gebruikte het zelf, bij dat kraambezoek. En de mama vond het een geweldige uitvinding. Ik ga het dus opnieuw maken. Dit vond ik hier.

Het cadeautje dat ik wel heb afgegeven heb ik maanden geleden al gestikt op Schoten Stikt. Zelf gebruik ik er ook zo eentje, geweldig. Alleen met een stapperke geraken de koortjes gemakkelijk tussen zijn benen. Het voorbeeld vond ik bij haar.

En gisteren hield ik me bezig met 2 speelmanden voor in de auto. Volgend weekend gaan we met mijn ganse familie weg, 2 uur rijden. En dat is mijn 2 kinderen niet gegeven. Zij die slapende kinderen hebben bij een autorit. Prijs u gelukkig! Kleine dame is de ganse rit naar Frankrijk wakker gebleven! 1100km en met 39,5° koorts van de spanning. Dus nu zijn er 2 speelgoedzakken, die ik ga ophangen aan onze stoelen. Ook weer met fleece als tussenstof. DeVlijtige mandjes met een geweldige omrekenmodule. Het resultaat is niet geworden wat ik dacht, maar ... ik ben wel ergens de mist in gegaan.


De zomerhoedjes van ByMiekk zijn toch ook wel iets tofs om te maken. Nu nog eens bedenken hoe en waar ik het koortje moet innaaien. Want op de bakfiets vliegt dat ding wel eens weg.


Amai ... eindelijk heb ik de juiste mensen bedankt! Want al die geweldige tutorials maken het stikken voor ene leek wel gemakkelijker.

En nu weer denken over de volgende projectjes ... Heb al wel wat ideetjes, maar daarover later meer.

2 opmerkingen:

 1. Whaw, zo goed bezig!!! Ik hoor je nog steeds zeggen: ikke naaien, nee daar begin ik niet meer aan. :-) T'is dus echt super om lezen dat je er plezier in hebt en het lukt! Veel plezier & tot snel!
  Liefs,
  Veertje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, ik hoor het mezelf ook nog zeggen. Maar t zorgt voor de nodige afleiding.
  Een vraagje: wat denk je van dat vlinderstofje met een effenrode voor het kleuterjurkje van 'van katoen' ? Heb wel geen idee voor biaislint en knopen. . .

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen