Pagina's

zondag 6 mei 2012

De zeehond en de uitspraken van de dag

Zo klinkt onze kleine meneer op deze moment. 'te kind ziet wel af. Ik vertelde al dat hij zo slecht reageert op heel wat eten. En we dachten dat we ondertussen al een aantal dingen duidelijk wisten. Want . . . De echt hevige reacties bleven weg. Maar dat was dus verkeerd gedacht. Nu blijkt dat zijn overdreven luieruitslag exceem is. Nu ook helemaal ontstoken. De KA zei: 'mevrouw, uw zoon heeft veel pijn, dat kan niet anders.' Echt ellendig daar exceem hebben. Want . . . Afdekken moet, constant wordt dat daar geplaagd door natjes en droogjes ... Vochtige doekjes moesen de deur uit en alle zalfkes zijn de deur moeten uitvliefen. Hij heeft nu 'gouden' doekjes van de apothekers.
En daarbij heeft hij nu een lichte bronchite. Maar door al zijn reacties op vanalles en nog wat, moeten we proberen hem te laten genezen zonder antibiotica. Vandaar de zeehond ...
Maar hij heeft op ons familieweekend wel genoten. Heeft zelfs meegewandeld in de Ardennnen. Verder klimt hij als de beste op speeltuigen, vooral de glijbaan is favoriet. Helemaal alleen, duwt mama weg als die wil helpen. Menselief, die wordt snel groot!

Het harst gelachen heb ik met onze kleine dame. Gisteren reed er een brandweerwagen ons voorbij. Een hels lawaai voor onze lawaaigevoelige dochter. Zegt ze, na het voorbijrijden, ' die moeten ook wat plakband gebruiken' . Ja, wij gebruiken plakband om alle lawaaispeelgoedjes wat af te plakken, dat dempt het geluid wel.
En daarna moest ze snel naar toilet, dus even tegen een boom. 'Ze zouden hier een deur moeten zetten, dan zien ze me net'.

Tof hè al die kinderuitspraken ...

Hopelijk hadden jullie ook een fijn weekend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten