Pagina's

dinsdag 22 mei 2012

Stikdagje

De kleine dame bleef voor een dagje op school eten. Kleine meneer ging naar de grootouders. Mama mocht een dagje stikken. EINDELIJK. Ik probeer wel tussendoor stukjes te stikken, maar écht lang kan dat nooit duren of kleine meneer begint weer ergens iets af te breken. Maar goed, vandaag een ganse dag kunnen stikken.

De verjaardagsterretjes. Onze kleine dame verjaart in augustus en wil toch op school ook vieren. Vilten sterretjes, 30. Zegt genoeg hé. Ik moet ze nog afwerken, maar ik kan ze eventjes niet meer zien. Verder krijgt de juf een leuk boek: Een boek - Hervé Tullet. Een kei tof boek, écht waar.  Stop ik dit boekje in een zakje? OF in zo'n laptophoes ...

De verjaardagskroon werd ook gemaakt. Voor het neefje, die blijkbaar op zijn 1 jaar al gek is van de kleur blauw. Hopelijk is de mama tevreden. Onze kleine meneer wilde hem alvast niet afzetten.

En dan nog 2 zomerhoedjes. Eentje als reserve voor thuis en eentje voor het neefje. Niet helemaal zoals zij het deed, want daarvoor was ik een belangrijke stap vergeten. Maar ach ... tis zomer en het kan gedragen worden. Nu nog zo eentje voor kleine dame se en dan kunnen we er weer op uit.

En uit het ondertussen wereldbekende boek van Mme ZsaZsa maakte ik:'het bollenrokje' waar kleine dame zo voor heeft gepleit. Ze draagt het ondertussen al een dikke week en er zit al een gaatje in ... jammer. Vooral omdat ze de stof in Kapellen (daar haal ik alle stofjes) niet meer hadden, ik had het laatste van de rol. Maar er is misschien nog net genoeg voor een 2de rokje ...

De fotokwaliteit is niet je dat, maar ... ik ben een geweldig slechte fotograaf ... tenminste ... ik kan er geen tijd voor maken... Schandalig. Ik weet het.

En nu ga ik nog even 'genieten' van het Eurosongfestival. Maar ... zoals alles ... vroeger was het beter.

Tot later en bedankt om alweer mee te lezen.

3 opmerkingen:

  1. Wauw zeg zeer mooi gemaakt die sterretjes en inderdaad na 30 zou ik ze ook even laten liggen haha. Hoedjes zijn zeer mooi en goed gelukt zeg knap hoor. En kun je geen bolletje plakken op het gaatje?

    Groetjes

    Marijke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hihi. Zo recht en nauwkeurig zijn de sterretje anders niet hoor. Maar het oogt wel mooi. Hopelijk vinden de kinderen het een leuk cadeautje, want ik ben eigenlijk niet van plan om iets bij te doen.

    BeantwoordenVerwijderen